Om ballrommet

http://www.flickr.com/photos/lufcwls/6226961327Ballrommet skal være en boltreplass for nettkommunikatører ved norske museer. Vi håper mange vil være med å diskutere og bidra til at dette blir et sted å finne nyttig stoff. Denne første posten tar for seg hvorfor siden er laget.

I begynnelsen:

5. april 2011 lager Tom Klev ved Nasjonalmuseet Facebookgruppen «Nettkommunikatører ved museene»(husk å melde deg inn, om du ikke er med). Han fikk med seg Camilla Marie Klevstrand fra Teknisk Museum med en gang.

Noen eksempler fra 2011

I løpet av 2011 vokser gruppen jevnt mot 100 medlemmer og små og store saker diskuteres. Noen skriver kommentarer, noen trykker «like» og mange leser. Noen eksempler på tema som ble tatt opp: 

  • «Hva er museets nettsted viktigste funksjon?»
  • «Hva er en nettutstilling, og har dere gode eksempler på det?»
  • «Hvordan brukerteste nettsider? Gode/dårlige erfaringer?»
  • «Bloggstafett – årskonferansen 2011»
  • «Gode gratisverktøy»
  • «Bra fokostseminarer og billige kurs»
  • «Sosial samling, hvem blir med?»

Fra Facebookgruppe til støtte fra Kulturrådet

På en sosial samling på høsten 2011 bestemte alle de fremmøte at det var på tide å få inn noen midler til nettkommunikatørsamarbeidet.  De fire var Tom Klev (Nasjonalmuseet), Camilla Marie Klevstrand (Teknisk Museum), Lin Stafne-Pfisterer (Munchmuseet) og Oskar Seljeskog (Oslo Museum). Det ble bestemt å lage en søknad om midler til seminarer, nettverksbygging og sosial faglighet. 75 000 ble bevilget til dette formålet. Så da vil vi gjerne få til noe bra!

Hva skjer nå?

Nå trenger vi hjelp. Til å skrive faglige og engasjerende blogginnlegg, til forslag til foredragsholdere, temaer som vi ønsker å lære mer om. Denne bloggen og Facebookgruppen blir bare så god som vi alle lager den til.

Vi er godt i gang med planleggingen til første seminar som blir 30. august i Nasjonalmuseets lokaler. (Hold av dagen, det blir bra!) Ellers blir det også andre møter/seminarer, mne det kommer vi tilbake til.

Denne bloggen

Vi vil gjerne ha mange forskjellige skribenter på denne bloggen. «Nettkommunikasjon» er temaet. Det vil være et sted der vi kan ta de litt lengre innleggene enn de vi har på Facebook, men vi vil legge ut både små og store ting.

2 tanker om “Om ballrommet”

  1. Veldig bra!

    Jeg skriver gjerne et innlegg i for- eller etterkant av det jeg har tenkt å si 30. august.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s