Hvordan styrer du Facebooksiden din i ferien?

Det finnes utrolig mange pinlige historier om virksomheter som har «glemt» Facebooksidene sine. Var du forberedt til ferien?

Like viktig som posten, telefonen og faxen?

De fleste virksomheter har et bevisst forhold til hvordan de skal forholde seg til henvendelser i ferien, og dette løses ofte med lister og planer slik at ingen henvendelser står ubesvarte. Siden det ofte er «ildsjelen» som administrerer Facebooksiden og andre steder på nett, er det ikke alltid denne organiseringen når helt frem til de digitale kanalene.

Blir det ingen ferie?

Det blir dessverre bare 98 % ferie i år dersom ansvaret for sosiale medier ikke er delegert til en ferievikar. Trøsten er at trafikken på nett vil gå ned i juli (bortsett fra på yr.no). Det er ingen tvil om at de gode spørsmålene, henvendelsene og kommentarene må besvares. For hva skjer dersom noen klager eller ødelegger? Hvem har ansvaret dersom en krise inntreffer? Dette er ditt ansvar som ansvarlig – å delegere.

Ny app til verktøybeltet – «Facebook Pages»

Overvåkningsverktøy kan hjelpe til for å holde kontroll fra solsengen. I slutten av juni kom appen til Facebook Pages på iTunes, som forenkler tilgangen for administratorer av virksomhetssider på Facebook. Dette kan være et godt verktøy, både nå i sommer og til høsten. Det er selvfølgelig mange andre gode overvåkningsverktøy som også kan brukes.

Ferieansvarlig MÅ utpekes!

Som ansvarlig for sosiale medier er det ditt ansvar, ikke nødvendigvis å gjøre jobben, men å passe på at noen følger med. Hvordan løste dere ferieavviklingen i år?

—————————–

Et lite tillegg 17.07.2012:
Siden jeg ikke hadde noen gode eksempler i blogginnlegget på hvor galt det kan gå så valgte Shell å hjelpe meg med rykende ferskt materiale (takk til @kajsahartig): Skjermdump av Shells hjemmeside 17.07.2012 08:57

Én tanke om “Hvordan styrer du Facebooksiden din i ferien?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s